Mason Pearson 

Mason Pearson
Historien om Mason Pearson 

Tilbage i 1860’erne forlod den unge Mason Pearson Yorkshire og tog til London for at søge lykken, hvor han startede med at arbejde på ”British steam brushworks” i London’s East end. 

Han blev senere partner i firmaet og var den som i 1885 opfandt en speciel automatisk maskine, som gjorde det lettere at fremstille ...

Historien om Mason Pearson 

Tilbage i 1860’erne forlod den unge Mason Pearson Yorkshire og tog til London for at søge lykken, hvor han startede med at arbejde på ”British steam brushworks” i London’s East end. 

Han blev senere partner i firmaet og var den som i 1885 opfandt en speciel automatisk maskine, som gjorde det lettere at fremstille børsterne og vandt på grund af denne en sølv medalje på den internationale opfinder udstilling i London samme år. 

I de mange første år producerede de flere typer af børster såsom; klædebørster, børster til heste etc. men Mason Pearson blev ved med at udvikle og forbedre hans berømte hårbørster og da 1. Verdenskrig startede og sendte alle heste og soldater til fronten faldt efterspørgslen på klæde-og heste børster og de besluttede sig for at sætte alle sejl ind og koncentrere sig udelukkende om hårbørster. 

Mason Pearson’s hårbørste som vi ser den i dag er meget lig den han startede med i 1885 og helt identisk med den børste som blev færdigudviklet i starten af 1920’erne. 

I dag er firmaet stadig i familien og ejet af 4. Generation som stolt holder håndværket i live og søger for, at loyale kunder i hele verden har den daglig fornøjelse at kunne børste sit hår og massere hovedbunden med en original Mason Pearson.


Mason Pearson i Skandinavien 
Mason Pearson børsten er brugt af alle prominente hårstylister verden over og Barnholdts er nu på 4. år officiel distributør i Skandinavien. Efter i et par årtier at have taget en lur på det Skandinaviske marked er vi nu stolte over at kunne sige at Mason Pearson igen er repræsenteret hos de absolut mest eksklusive saloner, stormagasiner og mode butikker.

Hvorfor vælge en Mason Pearson? 

Mange tror at en Mason Pearson børste er til at style med, men faktisk er børstens primære formål at pleje håret. 

Børsten masserer hovedbunden og åbner hårsækken, hvorved hårbundens naturlige olie (sebum) bliver frigivet, vildsvinehårene suger denne olie og fordeler den langs hårstrået og giver glans. Altså mere fylde i bunden og mere glans i spidserne. 

Derudover skaber massagen vital næring til hårroden fra blodets tilførsel. Denne blodtilførsel skaber et sundere hår og mere balanceret hovedbund. 

Den kan afhjælpe problemer med ophobning af både fedtede og tørre skæl i hovedbunden og erstatte hyppig hårvask, da den naturlige olie som bliver tilført hårstrået vil gribe fat i og aflede snavs ved skylning uden shampoo. (Overforbrug af shampoo er ofte grund til for høj produktion af fedtstof og allergiske reaktioner i hovedbunden). 

Vi samarbejder med Hårklinikken i Amaliegade i Kbh, som anbefaler Mason Pearson børsten som et led i mange af deres behandlinger i mod hårtab. 

Det er vigtigt altid at bruge Mason Pearson børsten i tørt hår. Da et vådt hår er op til 90% mere skrøbeligt end et tørt hår og uden elasticitet. Børster man sit hår lige efter hårvask er der stor risiko at knække de fine hårstrå og vi anbefaler derfor altid forsigtig at frisere sit våde hår igennem med en bredtandet kam fra Mason Pearson. 

En Mason Pearson børste er håndlavet og benytter sig af en kombination af godt håndværk og ekstremt slidstærke materialer, det er ikke uhørt at en Mason Pearson kan holde en livstid. Børsten masserer hårbunden, øger blodcirkulationenog giver herved næring til hårrødderne.Denne næring fremmer hårvækst og styrker hårstrået. 

Som i vor bedstemoders tid anbefaler vi stadig 100 strøg per dag!

Mason Pearson i ren Vildsvinehår

Mason Pearson børsten i ren vildsvinehår anbefales til det typisk skandinaviske fine hår. 

Mason Pearson i et mix af Vildsvinehår og Nylon
Mason Pearson børsten i et mix af Vildsvinehår og nylon anbefales til et normalt til kraftigt hår. 

Mason Pearson i ren Nylon 
Mason Pearson børsten i ren nylon er lavet udelukkkende til at bruge ved udfrisering af meget filtret hår eller ved forsigtig gennembørstning af vådt hår. Den har ingen plejende egenskaber som de øvrige med vildsvinehår. 

Farver og størrelser 
Mason Pearson børsten fåes i 4 forskellige farver og størrelser. Den klassiske sorte rubinrøde som næsten er helt sort. Den smukke elfenbensfarvede, den sarte rosa og den støvede og fine blå. 

Mason Pearson har udover de ovenstående enkelte modeller også en udgave i lys kirsebær træ, hvor hver børste er helt unik med smukke årer i træet. Denne udgave laves i et meget begrænset antal og prisen er den dobbelte af de øvrige modeller. 

Der er forskellige størrelser at vælge imellem afhængigt af ens behov, men mange kunder bliver så glade for Mason Pearson børsten, at både badeværelset og håndtasken rummer en af slagsen.

Mere
Der er ingen produkter i denne kategori.